Caravan

Kampeercentrumvierlingsbeek

Caravans

Caravan ondehoudscentrum


Kampeercentrum Vierlingsbeek beschikt over een onderhoudscentrum voor caravans en vouwwagens. Het onderhoudscentrum is uitgerust met moderne eigentijdse apparatuur, zoals bijvoorbeeld de remmentestbank, banden(de)monteer- en balanceerapparatuur. Advies onderhoud en veiligheid


Om uw caravan of vouwwagen verkeerveilig én in goede staat te houden, wordt door de FOCWA aangeraden om iedere 2 jaar een FOCWA onderhoudsbeurt uit te laten voeren. In het tussenliggende jaar kunt u er eventueel voor kiezen om een PACK-keuring of een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren, zodat u gegarandeerd veilig op reis kan. Stelt u onderhoud en reparaties uit, dan kan daardoor meer c.q. grotere schade ontstaan. Regelmatig onderhoud of controle op de vitale onderdelen en toestand van de caravan is van groot belang voor de verkeersveiligheid. Daarnaast is ook controle en regelmatig onderhoud op de gas- en elektriciteitsinstallatie nodig. Bij regelmatig onderhoud zijn gebreken in een vroeg stadium te ontdekken en te repareren. Onderhoudswerkzaamheden, reparaties en veiligheidsinspecties worden deskundig en efficiënt uitgevoerd en voldoen aan het FOCWA-keurmerk.


Onderhoud kan soms ook van invloed zijn op uw verzekering. Blijkt bij een claim dat dit niet naar behoren gebeurd is, dan kan het zijn dat de schade niet wordt vergoed. Het is daarom ook verstandig alle nota’s bewaren. Wanneer kan ik onderhoud laten doen ?


De beste tijd voor onderhoud is in het najaar (na het seizoen). Wacht u tot vlak voor de vakantie, dan kunnen wij het wel eens te druk hebben om een en ander op tijd voor u te herstellen. Mankementen kunt u het beste direct laten verhelpen. Of ten minste voordat de caravan de winterstalling ingaat, anders loopt u de kans dat u het volgend seizoen vergeten heeft wat er ook al weer moest gebeuren.Wat word er allemaal gecontroleerd

Informatie

U kunt bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld een PACK keuring, aankoop keuring of schadeherstel. Wat dat inhoud lleest u door hieronder op de afbeelding te klikken

PACK-Keuring

Ongelukken als gevolg van ondeugdelijke caravans en aanhangwagens. Te vaak leest u erover of hoort u ervan. Grote materiële schade met alle lastige en vervelende gevolgen van dien en wellicht het einde van een vakantie

De aankoopkeuring 

is een caravankeuring, waarbij aan de hand van een keuringslijst op alle essentiële onderdelen wordt gecontroleerd.


SchadeherstelEnkele handige tips

Informatie over caravanbanden, rijden in de winter of electra vind u hierCaravanaccesoires

Als u op het logo links klikt komt u bij onze leverancier OCS hier kunt u eventueel opzoeken wat u nodig heeft en het door ons laten bestellen.
Onderstel Uitgebreide controle en smeren van oplooprem en koppeling - stabilisatorkoppeling - reservewiel/houder- neuswiel - uitdraaisteunen - asvering - schokdempers - terugrijautomaat - remkabels - parkeerrem controle en afstellen van schokdemper oplooprem - breekkabel - stofhoes en schuifstuk - boutverbindingen chassis en opbouw - wielbevestiging - wiellagers - leidingwerk onder de vloer remmentest inclusief weging voertuig en computerrapport.


Opbouw controle Rangeergrepen - wettelijk verplichte voorzieningen als reflectoren, kentekenplaat e.d. - optische controle van de opbouw.


Elektrische installatie uitgebreide controle van de gehele 12V en 220V installatie inclusief buitenverlichting, verbindingen en de voorzieningen met het trekkende voertuig - massameting.


Gasinstallatie Uitgebreide controle en duurtest van de gehele gasinstallatie, van gasfles tot alle gebruikers.


Vochtmeting Beperkte vochtmeting aan de kritieke punten van de caravanopbouw. Mochten de resultaten aanleiding geven tot nader onderzoek, dan is een uitgebreide vochtmeting (controle op ca. 40 meetpunten) met apart af te geven vochtinspectierapport tegen meerprijs uit te voeren.


Banden Uitgebreide controle van de banden (inclusief reservewiel). Rapportage van de bandenspanning - profieldiepte – leeftijd. Banden worden indien nodig op de goede spanning gebracht. Wij adviseren (bij vervanging) altijd 8-ply banden te monteren. Dit is vanwege de wegligging (hogere bandenspanning) en een beter draagvermogen van de band.


Diversen (tegen meerprijs)  Balanceren van de wielen - controle en onderhoud cassettetoilet - controle met vloeistof van de watervoorzieningen - controle en afstelling van accessoires als boiler - caravanmover - TV-antenne e.d.


Checklist Er wordt gewerkt met een checklist van de FOCWA, zodat puntsgewijs alles gecontroleerd wordt en niets vergeten kan worden.


FOCWA Keuringsbewijs Als na controle en onderhoud blijkt dat alles in orde is, wordt er een FOCWA-onderhoudsbewijs en PACK-sticker afgegeven.


Onderdelen Vervangende onderdelen zijn altijd tegen meerprijs. Boven een bedrag van €40,- zal altijd eerst contact met u opgenomen worden. Wilt u meer weten over de caravan onderhoudsbeurt neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Enkele handige links


Hier staan? Neem Contact met ons op!

Hier staan? Neem Contact met ons op!